 |
|
 |
Нормативно-правова база, що регламентує діяльність хлібопекарських підприємств
Закони України
- Закон України від 18.05.2017 № 2042-VIII - «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин»
- Закон України від 09.04.2015 № 329-VIII - «Про ринок природного газу»
- Закон України від 22.07.2014 № 1602-VII - «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів»
- Закон України від 21.06.2012 № 5007 – VI «Про ціни і ціноутворення»
- Закон України від 24.06.2004 № 1877 – IV «Про державну підтримку сільського господарства України»
- Закон України від 23.12.1997 № 771/97–ВР «Про безпечність та якість харчових продуктів»
Постанови Кабінету Міністрів України
- Постанова Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 року №1384 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2020 року № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури»
- Постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час»
- Постанова Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 №394 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»
- Постанова КМУ від 27.02.2013 № 187 «Про затвердження Державної програми активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки»
- Постанова КМУ від 26.12.2012 № 1196 «Про внесення зміни до пункту 2 Порядку постачання та використання борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду»
- Постанова КМУ від 11.04.2012 № 392 ««Про внесення змін до переліку енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, що звільняються від ввізного мита та операції з увезення яких на митну територію України звільняються від обкладення податком на додану вартість»
- Постанова КМУ від 27.12.2008 № 1128 «Деякі питання використання зерна державного інтервенційного фонду»
- Постанова КМУ від 30.10.2008 № 373 «Про затвердження Порядку формування цін на продовольчі товари, щодо яких затверджено державне регулювання»
- Постанова КМУ від 17.10.2007 № 1222 «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари»
- Постанова КМУ від 13.06.2002 № 803 «Про заходи щодо проведення моніторингу цін і тарифів на споживчому ринку»
- Постанова КМУ від 14.04.2000 № 656 «Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення»
- Постанова КМУ від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)»
Накази
- Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.12.2024 №4282 «Про затвердження Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період» (Із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 грудня 2024 року N 4300)
- Наказ Мінагрополітики та продовольства України від 13.03.2013 №175 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.01.2013 №15»
- Наказ Державної служби статистики від 17.12.2012 № 520 «Про затвердження Номенклатури продукції промисловості (НПП)»
- Наказ Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.10.2010 № 487 «Про затвердження Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів»
- Наказ Державного департаменту продовольства від 20.04.2004 року № 17 «Про затвердження Методичних рекомендацій з формування собівартості (робіт, послуг) продукції у хлібопекарській промисловості»
- Наказ Мінагрополітики України від 06.06.2001 № 153 «Про затвердження спеціалізованої форми первинного обліку товарно-транспортної накладної та Інструкції про порядок заповнення, застосування спеціалізованої товарно-транспортної накладної на відпуск хлібобулочних виробів»
Інші інструктивні матеріали
- Галузева угода 2023-2025
- Інструкція з нормування питомих витрат палива, теплової та електричної енергії на виробництво хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів на підприємствах “Укрхлібпрому”
- Кваліфікаційні характеристики професій робітників. Розділ «Виробництво хліба та хлібобулочних виробів. Виробництво макаронних виробів»
|
|
 |