Слайд-шоу
Слайд-шоу

Новини

 

 

 

01 липня 2015 року

Зустріч підприємців з Бізнес-омбудсменом України Альгірдасом Шеметою

26 червня 2015 року за організації  Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України відбулась зустріч підприємців та лідерів бізнес-асоціацій з Бізнес-омбудсменом України Альгірдасом Шеметою, в якій взяв участь і «Укрхлібпром» в особі голови Ради Об’єднання Васильченка Олександра Миколайовича.

На зустрічі обговорювалися  актуальні проблеми розвитку підприємництва та пошук спільних шляхів для їх вирішення, використовуючи потенціал та можливості Установи Бізнес-Омбудсмена як інституції, співзасновником якої є також міжнародні фінансові організації.

Системні проблеми, що були озвучені на зустрічі:

  • Зарегульованість експортно-імпортних операцій;
  • Неповернення ПДВ;
  • Системне невиконання посадовими особами державних органів та органів місцевого самоврядування судових рішень, винесених на користь бізнесу;
  • Невиплата державою компенсацій підприємствам, співробітники яких мобілізовані в АТО;
  • Суперечливі рішення органів місцевого самоврядування, що зачіпають права підприємців;
  • Безпідставні порушення кримінальних справ, що не підлягають оскарженню в суді і використання цих справ для тиску на бізнес.

Пан Шемета виступив з презентацією щодо висвітлення основних завдань та напрямів діяльності, а також проінформував учасників зустрічі про результати роботи Ради Бізнес-омбудсмена за перший місяць своєї роботи.

Омбудсмен зазначив, для того, щоб полегшити комунікацію з інституцією, створений сайт https://boi.org.ua, через який можливо безкоштовно подати скаргу. Скаргу може подати будь-яка фізична або юридична особа, яка займається підприємницькою діяльністю в Україні.

<< Назад