Слайд-шоу
Слайд-шоу

Новини

 

 

 

10 січня 2014 року

Визначено обсяги щомісячного постачання борошна хлібопекарським підприємствам
на період до 31 грудня 2014 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2008 року № 1128 «Деякі питання використання зерна державного інтервенційного фонду» та з метою недопущення цінових коливань на ринку хліба та хлібобулочних виробів ПАТ «Аграрний фонд» продовжує здійснювати переробку зерна для забезпечення хлібопекарських підприємств борошном.

У 2014 році вироблене борошно буде реалізовуватись за цінами (з ПДВ), затвердженими наказом Міністерства аграрної політики та продовольства від 30 травня 2012 року № 312, а саме:

  • пшеничне вищого сорту -2896 грн. за 1 тонну; 
  • пшеничне першого сорту - 2711 грн. за 1 тонну; 
  • пшеничне другого сорту - 2381 грн. за 1 тонну; 
  • житнє - 2279 грн. за 1 тонну.

Міністерством аграрної політики та продовольства, ПАТ «Аграрний фонд» разом з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями визначено обсяги щомісячного постачання борошна хлібопекарським підприємствам на період до 31 грудня 2014 року. Передбачається реалізовувати Аграрним фондом щомісячно 81,7 тис. тонн борошна, в тому числі  72,0 тис. тонн пшеничного та  9,7 тис. тонн житнього.

Постачання борошна буде здійснюватися за трьохсторонніми договорами між ПАТ «Аграрний фонд», Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями і хлібопекарськими підприємствами.

Борошно, вироблене із зерна державного інтервенційного фонду, може бути використано хлібопекарськими підприємствами для виготовлення хліба та хлібобулочних виробів, що користуються найвищим споживчим попитом у регіоні, асортимент яких затверджується Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

<< Назад