Слайд-шоу
Слайд-шоу

НОВИНИ

 

 

 

15 березня 2013 року

Відбулося засідання конференції уповноважених представників підприємств хлібопекарської промисловості

Засідання конференції уповноважених представників підприємств хлібопекарської промисловості 15 березня 2013 року на Київському хлібокомбінаті №2 відбулося засідання конференції уповноважених представників підприємств хлібопекарської промисловості, на якому  було заслухано доповідь Голови Ради Об’єднання «Укрхлібпром» про роботу  виконавчого апарату у 2012 році, розглянуто питання щодо ситуації на ринку зерна, борошна і хліба та пріоритетних напрямів діяльності на 2013 рік.

Проаналізувавши підсумки роботи підприємств хлібопекарської галузі у 2012 році, а також поточну ситуацію на ринку зерна, борошна та хліба Васильченко О.М. озвучив основні проблеми, які накопичилися в хлібопекарській галузі:

  • виробництво хліба, згідно з офіційною статистикою, зменшується;
  • хлібопекарське виробництво, де використовується морально застаріле і фізично зношене устаткування, характеризується високою енергоємністю;
  • Аграрний фонд впродовж попередніх двох років не виконував функції по стабілізації цінової ситуації;
  • збитки хлібопекарських підприємств зростають;
  • кількість промислових підприємств зменшується;
  • відсутні кошти на технічне переоснащення, впровадження енергозберігаючих технологій, розробку сучасних систем забезпечення якості і безпеки продукції;
  • галузь неприваблива для інвесторів;
  • плинність кадрів висока, зважаючи на низьку зарплату;
  • галузь позбавлена якої-небудь підтримки з боку держави.

Васильченко О.М. виділив основні пріоритетні напрямки розвитку галузі:

  • енергозбереження, як один із ефективних засобів зниження собівартості хліба;
  • підвищення якості і безпеки хліба та хлібобулочних виробів – а це впровадження сучасного устаткування і сучасних технологій, системи безпеки ISO і HASSP.  

Учасники конференції уповноважених представників підприємств хлібопекарської промисловості Оскільки це вимагає відповідного фінансування, робота виконавчого апарату, як відзначив Голова Ради Об’єднання, направлена на приведення цін на хліб до економічно обґрунтованого рівня та забезпечення прибуткової роботи хлібопекарських підприємств.

Учасники конференції висловили стурбованість тим, що регулювання цін на хліб в регіонах практично здійснюється неформально. Нерівні умови для всіх виробників хліба призводять до того, що промислові хлібопекарські підприємства втрачають ринки збуту своєї продукції.

Враховуючи зазначене та з метою забезпечення сприятливих умов для стабільної роботи підприємств галузі, конференція, серед іншого, прийняла рішення:

рекомендувати хлібопекарським підприємствам активізувати роботу з Аграрним фондом (за підтримки Укрхлібпрому) по забезпеченню їх борошном;

Укрхлібпрому продовжити роботу з центральними органами виконавчої влади щодо прийняття розроблених проектів законодавчих та нормативних актів, які спрямовані на підвищення ефективності роботи підприємств галузі та їх підтримку.

Учасники конференції на Київському хлібокомбінаті №2

Київський хлібокомбінат №2

<< Назад