Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах
НАССР (Cемінари)
Укрхлібпром рекомендує хлібопекарським підприємствам прийняти участь у семінарах - «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР», що проводяться Мінагрополітики спільно з міжнародним проектом «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» протягом квітня – липня 2016 року. Семінари проводяться в рамках реалізації Плану дій кабінету Міністрів України на 2016 рік, що затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 р. №184.
Участь у семінарі безкоштовна.
Контактна особа: Глухова М.О., е-mail: maryna.hlukhova@ukr.net, тел./факс: (044) 279 84 90.
Додатки:
- Графік проведення семінарів на 1 арк.
- Програма семінару на 1 арк.
Графік проведення семінарів
Дата |
День тижня |
Місто |
27.04.2016 |
Ср |
Суми |
28.04.2016 |
Чт |
Чернігів |
11.05.2016 |
Ср |
Черкаси |
12.05.2016 |
Чт |
Кіровоград |
17.05.2016 |
Вт |
Запоріжжя |
20.05.2016 |
Пт |
Дніпропетровськ |
24.05.2016 |
Вт |
Харків |
27.05.2016 |
Пт |
Полтава |
31.05.2016 |
Вт |
Львів |
03.06.2016 |
Пт |
Ужгород |
07.06.2016 |
Вт |
Тернопіль |
08.06.2016 |
Ср |
Івано-Франківськ |
09.06.2016 |
Чт |
Чернівці |
14.06.2016 |
Вт |
Одеса |
21.06.2016 |
Вт |
Херсон |
23.06.2016 |
Чт |
Миколаїв |
30.06.2016 |
Чт |
Київ |
01.07.2016 |
Пт |
Житомир |
05.07.2016 |
Вт |
Вінниця |
06.07.2016 |
Ср |
Хмельницький |
12.07.2016 |
Вт |
Рівне |
13.07.2016 |
Ср |
Луцьк |
19.07.2016 |
Вт |
Луганськ |
20.07.2016 |
Ср |
Донецьк |
Програма семінару:
«Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР»
9.30 – 10.00 |
Прибуття та реєстрація. |
10.00 – 10.15 |
Вступне слово. Мета заходу. |
10.15 – 10.45 |
Вимоги нового харчового законодавства щодо ролі та відповідальності операторів ринку. Зменшення регуляторного навантаження. |
10.45 – 11.15 |
Перерва на каву. |
11.15 – 12.15 |
Процедури, засновані на принципах НАССР. Перші кроки з впровадження. Виконання гігієнічних вимог – програм-передумов системи НАССР. Практичні поради. |
12.15 – 13.15 |
Послідовність впровадження принципів НАССР. |
13.15 – 14.00 |
Обід. |
14.00 – 14.30 |
Переваги і недоліки використання консультаційних послуг з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР. Оптимізація затрат. Навчання персоналу. |
14.30 – 15.00 |
Специфічні вимоги – Реєстрація/затвердження підприємств, НАССР, простежуваність, оцінка ризику. |
15.00 – 15.30 |
Огляд добровільних стандартів безпечності та якості харчових продуктів. Відмінності між вимогами законодавства і вимогами стандартів. Оцінка доцільності сертифікації. |
15.30 – 15.45 |
Економічний ефект від впровадження НАССР. |
15.45 – 16.00 |
Принципи аудитування процедур, заснованих на принципах НАССР компетентним органом. |
16.00 – 16.30 |
Обговорення*. Завершення семінару. |
*Учасникам семінару буде надаватись можливість задавати питання не лише наприкінці заходу, але й під час презентацій.
<< Назад