Міжнародна науково-практична конференція
«Використання заквасок в технології хлібобулочних виробів»
3 квітня 2019 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Використання заквасок в технології хлібобулочних виробів», присвячана 135-річчю Національного університету харчових технологій.
Організаторами конференції були НУХТ, компанія «Leipurin», ОПХП Укрхлібпром».
Доповідачами були представники ОПХП «Укрхлібпром» – О.М.Васильченко (генеральний директор) та Л.А. Гуленко (директор ЦВТЛ), НУХТ – В.І. Дробот (д.т.н., професор кафедри технології хліба і кондитерських виробів), ОНАХТ – Т.Є. Лебеденко (д.т.н., доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів), ТОВ «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс» - Б.М.Дахно (провідний технолог), «BOCKER» - Mr.Klaus Weisse (керівник компанії).
У виступах обговорювались питання щодо високої конкуренції в хлібопекарській галузі та про важливу роль якості хлібобулочних виробів і розширення асортименту, як вагомої складової для підвищення конкурентної спроможності.
В.І. Дробот, д.т.н., професор кафедри технології хліба і кондитерських виробів НУХТ, доповіла про наукові дослідження в області використання житніх заквасок у традиційних технологічних схемах, які використовуються на Україні.
Л.А. Гуленко директор ЦВТЛ ОПХП «Укрхлібпром» повідомила:
- про ведення в ОПХП «Укрхлібпром» промислового фонду чистих культур молочнокислих бактерій (МКБ) та дріжджів, який налічує 36 штамів;
- про важливість використання чистих культур МКБ та дріжджів для приготування житніх заквасок, які забезпечують належну якість, високі смакові властивості, зберігання свіжості хліба, його високу конкурентноспроможність;
- про готовність надавати допомогу будь-якому хлібопекарському підприємству щодо забезпечення чистими культурами МКБ з урахуванням особливостей виробництва і асортименту продукції.
Особливий інтерес викликала доповідь Дахно Б.М. - провідного технолога ТОВ «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс», яка розповіла про досвід застосування рідких заквасок на основі 6-ти штамів чистих культур та їх ролі в підвищенні якості хліба і хлібобулочних виробів.
Представники фірм «Bocker» і «Leipurin» проінформували про європейський досвід використання заквасок і запропонували стартери для приготування заквасок для житньо-пшеничних сортів хліба.
У конференції взяли участь технологи, керівники лабораторій з багатьох хлібопекарських підприємств України, що свідчить про їх високу зацікавленість у використанні заквасок на своїх хлібозаводах.
<< Назад