Слайд-шоу
Слайд-шоу

Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

Міжнародна науково-практична конференція
«Використання заквасок в технології хлібобулочних виробів»

«Використання заквасок в технології хлібобулочних виробів»3 квітня 2019 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Використання заквасок в технології хлібобулочних виробів», присвячана 135-річчю Національного університету харчових технологій.

Організаторами конференції були НУХТ, компанія «Leipurin», ОПХП Укрхлібпром».

Доповідачами були представники ОПХП «Укрхлібпром» – О.М.Васильченко (генеральний директор) та Л.А. Гуленко (директор ЦВТЛ), НУХТ – В.І. Дробот (д.т.н., професор кафедри технології хліба і кондитерських виробів), ОНАХТ – Т.Є. Лебеденко (д.т.н., доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів), ТОВ «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс» - Б.М.Дахно (провідний технолог), «BOCKER» - Mr.Klaus Weisse (керівник компанії).

Міжнародна науково-практична конференціяУ виступах обговорювались питання щодо високої конкуренції в хлібопекарській галузі та про важливу роль якості хлібобулочних виробів і розширення асортименту, як  вагомої складової для підвищення конкурентної спроможності.

В.І. Дробот, д.т.н., професор кафедри технології хліба і кондитерських виробів НУХТ, доповіла про наукові дослідження  в області використання житніх заквасок у традиційних технологічних схемах, які використовуються на Україні.

укрхлібпром новиниЛ.А. Гуленко директор ЦВТЛ ОПХП «Укрхлібпром» повідомила:

- про ведення  в ОПХП «Укрхлібпром» промислового фонду чистих культур молочнокислих бактерій (МКБ) та дріжджів, який налічує 36 штамів;

- про важливість використання чистих культур МКБ та дріжджів для приготування житніх заквасок, які забезпечують  належну якість, високі смакові властивості, зберігання свіжості хліба, його високу конкурентноспроможність;

- про готовність надавати допомогу будь-якому хлібопекарському підприємству щодо забезпечення чистими культурами МКБ з урахуванням особливостей виробництва і асортименту продукції.

Особливий інтерес викликала доповідь Дахно Б.М. - провідного технолога ТОВ «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс», яка розповіла про досвід застосування рідких заквасок на основі 6-ти штамів чистих культур та їх ролі в підвищенні якості хліба і хлібобулочних виробів.

Представники фірм «Bocker» і «Leipurin» проінформували про європейський досвід використання заквасок і запропонували стартери для приготування заквасок для житньо-пшеничних сортів хліба.

У конференції взяли участь  технологи, керівники лабораторій з багатьох хлібопекарських підприємств України, що свідчить про їх високу зацікавленість у використанні заквасок на своїх хлібозаводах.

конференція хлібопекарських підприємств Використання заквасок в технології хлібобулочних виробів Міжнародна науково-практична конференція укрхлібпром

<< Назад