Слайд-шоу
Слайд-шоу

16 жовтня - Всесвітній день хліба

 

 

 

16 жовтня - Всесвітній день хліба16 жовтня - Всесвітній день хліба


Хліб один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого не обходиться жоден день нашого життя. Тому не дивно, що у нього є і своє свято -
Всесвітній день хліба, яке відзначається щорічно 16 жовтня.


 

Свято було засновано у 2006 році з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів. А вибір дати обумовлений тим, що 16 жовтня 1945 року була створена Продовольча та сільськогосподарська організація ООН, яка займалася вирішенням проблем у розвитку сільського господарства та його виробництва.

Сьогодні, як і в усі часи, в будь-якій країні світу хліб та хлібобулочні вироби користуються незмінною любов'ю. Люди різних національностей завжди дбайливо ​​ставилися до хліба. Йому відводилося найпочесніше місце на столі, він був і залишається символом життя.

Історія хліба

Історія хліба налічує кілька тисячоліть. Згідно з науковими дослідженнями, перші хлібні вироби виникли близько 8 тисяч років тому. Зовні вони виглядали як коржі, та готувалися з крупи і води та випікалися на розпеченому камінні. А ще вважається, що перший дріжджовий хліб навчилися робити в Єгипті.

Причому в старовину білий хліб вживали в основному багатії, а чорний та сірий (через колір) хліб вважався їжею бідноти. Лише в 20 столітті, люди дізнались про користь та поживність житнього та зернового хліба, і він став користуватися більшою популярністю.

Сьогоднішнє свято - Всесвітній день хліба - це і професійне свято працівників даної галузі, данина поваги продукту, та ще один привід привернути увагу широкої громадськості до проблем голоду, злиднів і недоїдання в світі.

 

У цей святковий та світлий для всього людства день, пекарі з усіх куточків Землі приймають поздоровлення та вдячність у цій важкій та відповідальній справі - випічці смачного, ароматного та корисного хліба.

 

<< Назад