Слайд-шоу
Слайд-шоу

Семінар-тренінг з контролю якості зерна, борошна і тіста

 

 

 

Семінар-тренінг з контролю якості зерна, борошна і тістаУ період з 23 по 28 червня 2019 року велика група українських борошномелів і пекарів (члени об'єднання «Укрхлібпром») на запрошення фірми Mühlenchemie (м. Аренсбург, Німеччина) та фірми Chopin (м. Париж, Франція) ознайомилася з роботою дослідного центру Sterntechnology по розробці та дослідженню комплексу ферментів для корекції показників якості борошна і тіста. Також наша група відвідала підприємства з промислового виробництва ферментів і преміксів для хлібопекарської та борошномельної промисловості. Вивчили роботу різних приладів з контролю якості зерна, борошна і тіста. Проведено практичні заняття з помелу пшениці на Бюлерівському міні млині, досліджені якісні характеристики борошна, проведені пробні випічки з використанням ферментів розроблених фірмою Mühlenchemie. Вражає наявність сучасного лабораторного обладнання та приладів контролю (швейцарської фірми Bühler, німецької фірми Brabender і французької фірми Chopin). Дослідження щодо застосування ферментів йдуть в усіх напрямках харчової промисловості: борошно, хліб, м'ясо, молоко, сири. Наостанок німецька сторона запропонувала відвідати незвичайний музей - експозицію мішків для затарювання борошна різних часів з різних країн світу. Музей організований за ініціативою власника і засновника фірми Stern-Wywiol Gruppe пана Фолькмара Вівіоля.

Sterntechnologyконтролю якості зерна тренінгУ Парижі наша група ознайомилася з роботою великої лінійки лабораторного обладнання та приладів з контролю зерна, борошна і тіста. Представники нашої делегації мали можливість досліджувати на лабораторних приладах фірми Chopin зразки борошна з українських млинів, привезених з собою. Також нам був показаний цех із ручної збірки приладів і лабораторного обладнання, що випускається фірмою Chopin. Незабутнє враження залишило відвідування млина потужністю 1000 тонн на добу під Парижем. Бюлерівське обладнання, 5 лабораторій оснащених приладами контролю зерна і якості борошна. Окремо дві лабораторії (цехи) пробної випічки хлібобулочної продукції. Але найбільше вразило виробництво (величезне!) борошняних сумішей. Асортимент - більше 40 найменувань. Це дає можливість випускати хлібобулочні вироби стабільно високої якості. Багет з хрусткою скоринкою, пишна булочка Бріош і знаменитий круасан. Це при тому, що хлібопечення Франції дуже відрізняється від нашого українського. Хлібозаводи великої потужності - рідкість, основу французького хлібопечення становлять невеликі пекарні.

Атмосфера зустрічі була дружньою, доброзичливою, відкритою і дуже гостинною. Українські фахівці, борошномели і пекарі, також були на висоті: у дискусіях показували свою високу професійну підготовку.

Величезна подяка представникам фірми Mühlenchemie: Володимиру, Олександру, Вікторії і нашій Даші Лисіковій (представництво фірми в Києві). А також неперевершеному Кирилові Рисєву - представнику фірми Chopin - нашому доповідачу, викладачеві, екскурсоводу і просто хорошій людині, який супроводжував нашу групу вдень і вночі в період перебування в Парижі.

Семінар-тренінг з контролю якості зерна Семінар-тренінг з контролю якості зерна Семінар-тренінг з контролю якості зерна Семінар-тренінг з контролю якості зерна

<< Назад