Слайд-шоу
Слайд-шоу

Цінова ситуація на ринку борошна та хліба в Україні

 

 

 

Комітетом з питань економічного розвитку Верховної Ради України була проведена
нарада на тему «Цінова ситуація на ринку борошна та хліба в Україні».

29 листопада 2021 року  Комітетом з питань економічного розвитку Верховної Ради України була проведена нарада на тему «Цінова ситуація на ринку борошна та хліба в Україні».

Верховна Рада занепокоєна різким зростанням цін на продукти харчування, і в першу чергу на хліб та хлібобулочні вироби, а також аналізує причини та розглядає пропозиції щодо стабілізації цін на хліб.

Об’єднання підприємств хлібопекарної промисловості «Укрхлібпром»,  під час обговорення,  звернуло увагу на той факт, що ціни на хліб та хлібобулочні вироби формуються методом калькулювання і безпосередньо залежать від затрат на сировину, паливно-енергетичні ресурси, заробітну плату, збут, тощо з одного боку і не партнерськими діями торгівельних мереж  − з іншого. На жаль, спостерігається різке зростання всіх складових собівартості виробництва хліба.  Це все призводить не тільки до зростання ціни, а й до погіршення фінансово-економічного стану хлібопекарських підприємств.

В ході обговорення було запропоновано направити свої пропозиції по стабілізації ситуації на ринку борошна та хліба.

Об’єднання «Укрхлібпром» 2 грудня 2021 року, відстоюючи інтереси хлібопекарських підприємств, направило на Голову Комітету Верховної  Ради   України  з  питань  економічного  розвитку,  Народного депутата України Наталаху Д.А. та  на  Першого  заступника  Міністра економіки України  Кудіна Д.І. аналіз  ситуації, що склалася в хлібопекарській галузі та свої пропозиції по стабілізації роботи підприємств.

Діалог продовжується. Пропонуємо хлібопекарським підприємствам направляти до Укрхлібпрому свої пропозиції та зауваження щодо стабілізації цін, а також аналіз реальної ситуації на кожному конкретному підприємстві.

<< Назад