Слайд-шоу
Слайд-шоу

17 лютого 2022 року

 

 

 

«Меморандум між громадськими асоціаціями та представниками бізнесу
про взаєморозуміння та спільну роботу у сфері торговельної діяльності
харчовими продуктами»

17 лютого 2022 року в ТПП України 26 асоціацій агропромислового комплексу, в тому числі й об’єднання «Укрхлібпром» підписали «Меморандум між громадськими асоціаціями та представниками бізнесу про взаєморозуміння та спільну роботу у сфері торговельної діяльності харчовими продуктами».

Із запропонованих раніше 5 законопроектів на тему взаємовідносин з торговельними мережами, спільними зусиллями  розроблений єдиний документ, який буде підтриманий всіма асоціаціями харчової та переробної промисловості.

Законопроект України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання окремих питань торговельної діяльності харчовими продуктами» ставить своєю метою встановити цивілізовані партнерські відносини між постачальниками харчових продуктів і торговельними мережами, а саме: в упорядкуванні термінів розрахунків за реалізовану продукцію, відповідальність сторін за порушення термінів розрахунків, надання додаткових послуг, виключно на підставі укладеного окремого договору тощо. 

Також учасники підписання «Меморандуму» закликали профільні комітети Верховної Ради України підтримати законодавче врегулювання взаємовідносин між виробниками та торговельними мережами.

Законопроект отримав підтримку діючої влади. А саме - голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія вважає необхідним впорядкувати взаємовідносини постачальників і торгівлі.

<< Назад