Слайд-шоу
Слайд-шоу

17 лютого 2022 року

 

 

 

17 лютого 2022 року в приміщенні Торгово-промислової палати України відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Збереження конкурентоспроможності української агропродовольчої продукції в умовах запровадження на території
ЄС нульової ставки ПДВ на харчові продукти з 1 липня 2022 року



Головна мета заходу – почути думки аграріїв, харчовиків, експертів. З урахуванням досвіду ЄС проаналізувати законодавчі ініціативи депутатської групи «Партія «За майбутнє» № 7023 про зниження до 0% ПДВ на продукти харчування в Україні у відповідь на рішення ЄС.

В роботі круглого столу взяли участь голова фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія, народний депутат України Ігор Палиця (Політична партія «ЗА МАЙБУТНЄ»), народний депутат України, Секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, економіст IMF Group Ukraine, викладач макроекономіки Бізнес-школи МІМ-КИЇВ Михайло Кухар, заступниця міністра фінансів України Світлана Воробей, лідери 26 бізнес-асоціацій, підприємці агропродовольчої галузі та експерти.

Більшість керівників бізнес-асоціацій задекларували підтримку законопроекту № 7023.

Представники органів виконавчої влади висловили свої застереження до законодавчої ініціативи і готовність до подальшої системноі роботи з підтримки конкурентноспроможності українських виробників у рамках антиінфляційних заходів та забезпечення доступності вітчизняних продуктів для громадян України.

Сторони погодилися, що проблема актуальна і потребує вирішення найближчим часом. Учасники дискусії домовились проаналізувати висловлені позиції й продовжити консультації у робочому порядку.

Запрошуємо членів об'єднання «Укрхлібпром» ознайомитися з законопроектом № 7023 та внести свої пропозиції й зауваження для подальшого використання в законотворчій діяльності.

<< Назад