Слайд-шоу
Слайд-шоу

Новини

 

 

 

Міжнародна науково-практична конференція
«Інноваційні технології житнього та житньо-пшеничного хліба»

Проведення Міжнародної науково-практичної конференції на тему Інноваційні технології житнього та житньо-пшеничного хліба3 червня 2015 року Київським Національним університетом харчових технологій разом з об’єднанням «Укрхлібпром» було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Інноваційні технології житнього та житньо-пшеничного хліба».

Тему конференції обрано не випадково. Житньо-пшеничний хліб користується значним попитом у населення. Вживання такого хліба позитивно впливає на обмін речовин в організмі, допомагає попередити низку захворювань, його доцільно використовувати у дієтичному харчуванні.

В роботі конференції взяли участь вчені та фахівці хлібопекарської галузі України (Одеської національної академії харчових технологій, Національного університету харчових технологій, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, об’єднання Укрхлібпром»), представники фінської компанії «Leipurin» та Могильовського державного університету продовольства Республіки Білорусь.

На конференції були порушені актуальні питання щодо впровадження прискорених технологій виробництва житнього хліба, застосування фітодобавок для регулювання біотехнологічних властивостей заквасок, використання хмелю в виробництві житньо-пшеничних сортів хліба.

технологій виробництва житнього хліба в УкраїніЗ доповіді віце-президента компанії «Leipurin» Матті Ваянена учасники конференції дізналися про норми споживання хліба у Фінляндії, державні програми з популяризації житнього та цільнозернового хліба, нових сортів хліба підвищеної харчової цінності. Зокрема однією з державних програм є програма поліпшення раціону харчування школярів із обов’язковим включенням до меню шкільних їдалень житнього хліба.

Досвідом роботи з виробництва житніх заварних сортів хліба поділилися українські виробники: зі своїми доповідями виступили інженер-технолог УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс», головний технолог ТОВ «Перший столичний» та начальник управління з інновації продуктів ПАТ «Київхліб».

Учасникам конференції для ознайомлення та дегустації були представлені зразки житньої та житньо-пшеничної хлібної продукції різних виробників.

<< Назад