Слайд-шоу
Слайд-шоу

Новини

 

 

 

5 лютого 2015 року

Нові нормативні документи на хліб та здобу пасхальну

Наказом Мінекономрозвитку України від 23 жовтня 2014р. № 1257 з 01 лютого 2015р. введено в дію новий національний стандарт України  ДСТУ 7517:2014 «Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови» зі скасуванням в Україні ГОСТ 28808-90 «Хлеб из пшеничной муки. Общие технические условия».

У зв’язку з обумовленим скасуванням ГОСТ 28808-90 втрачає чинність також технологічна документація, яка затверджувалась за цим стандартом, що зумовлює необхідність її перегляду і перезатвердження.

Враховуючи вищезазначене, ЦВТЛ Укрхлібпрому було проведено перевірку чинних до 01.02.2015р. технологічних документів на хліб за ГОСТ 28808-90, затверджених Укрхлібпромом у 1998-2014 рр.

В результаті перегляду і технологічної експертизи було актуалізовано і перезатверджено близько 200 рецептур на хліб із пшеничного борошна вищого, першого сорту та на вироби з використанням додаткової сировини із зернових і незернових культур, інших компонентів рослинного або тваринного походження.

Перезатверджену технологічну документацію включено до збірника рецептур, який виходить з друку у лютому 2015 р.

До збірника введено типову технологічну інструкцію на основні способи готування хліба, яку слід застосовувати для розроблення документації на розширений асортимент хліба згідно з новим ДСТУ 7517:2014, а також «Вказівки до рецептур на хлібобулочні вироби щодо взаємозамінності сировини».

Принагідно повідомляємо, що ЦВТЛ Укрхлібпрому підготовлено «Збірник рецептур та технологічних інструкцій на виробництво здоби пасхальної» (згідно з ДСТУ 4585:2006), до якого увійшло 26 найменувань пасок, розроблених підприємствами Укрхлібпрому.

Заявки на збірники просимо направляти ЦВТЛ Укрхлібпрому за адресою: 02660, м. Київ, пр. Визволителів, 1, тел. (044) 543-08-66; (044) 543-09-57; факс (044) 543-04-78.

<< Назад