Слайд-шоу
Слайд-шоу

Новини

 

 

 

Затверджено Положення про Державний реєстр баз персональних даних

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України «Про захист персональних даних» база персональних даних підлягає державній реєстрації.

На виконання зазначеної статті постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 616 затверджено Положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення, відповідно до якого створення та ведення реєстру забезпечує Державна служба з питань захисту персональних даних.

ДСЗПД, починаючи з 1 липня 2011 року, здійснює реєстрацію баз персональних даних на підставі заяви, поданої володільцем такої бази або уповноваженою ним особою.

Заява подається за формою та у порядку, затвердженому наказом Мін'юсту від 08.07.2011 № 1824/5 «Про затвердження форм заяв про реєстрацію бази персональних даних та про внесення змін до відомостей Державного реєстру баз персональних даних і порядку їх подання».

Реєстрація баз персональних даних є безкоштовною процедурою.

У свою чергу з 1 січня 2012 року набувають чинності зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які були внесені Законом України від 2 червня 2011 року № 3454-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних».

Відповідно до зазначеного Закону, ухилення від державної реєстрації бази персональних даних тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

<<Назад