Слайд-шоу
Слайд-шоу

Положення про заохочувальну трудову відзнаку “Почесний пекар України”

 

 

 

Затверджено:
Рада об’єднання «Укрхлібпром»
Протокол № 1 від 18.03.2011

Положення
про заохочувальну трудову відзнаку “Почесний пекар України”

  1. Заохочувальна трудова відзнака “Почесний пекар України” у встановленому порядку заснована рішенням Ради об’єднання “Укрхлібпром” від 23.12.2010 року протокол № 4 для нагородження працівників хлібопекарської галузі України за значні трудові досягнення в хлібопекарському виробництві та особистий внесок у його розвиток (впровадження нового технологічного, енергозберігаючого обладнання, прогресивних технологій, розширення асортименту та поліпшення якості продукції).
  2. Відзнакою “Почесний пекар України” нагороджуються керівники, спеціалісти і робітники, які працюють чи працювали в хлібопекарський галузі не менше 10 років і внесли вагомий внесок у розвиток хлібопекарської промисловості.
  3. Пропозиції про нагородження подаються керівництвом хлібопекарського підприємства. До подання додається нагородний лист встановленої форми, в якому зазначаються конкретні заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження та відповідна рекомендація зборів трудового колективу підприємства незалежно від форми власності та господарювання. Пропозиції про нагородження узагальнюються Укрхлібпромом і подаються на розгляд Ради об’єднання для прийняття рішення.
  4. Нагородження здійснюється Укрхлібпромом на підставі рішення Ради об’єднання.
  5. Нагородження відзнакою “Почесний пекар України” ініціюється і проводиться, як правило, напередодні галузевого професійного свята – Дня працівників харчової промисловості, ювілейних дат працівників та підприємств.
  6. Вручення відзнаки “Почесний пекар України” проводиться генеральним директором Укрхлібпрому, або за його дорученням членами Ради об’єднання в трудовому колективі або на щорічній галузевій виставці “Хліб.Кондитер.Експо”
  7. Нагородженому відзнакою “Почесний пекар України” разом із нагрудним знаком видається посвідчення за підписом генерального директора Укрхлібпрому і скріплюється печаткою об’єднання “Укрхлібпром”.
  8. Нагрудний знак носиться на правому боці грудей і за наявності нагрудних знаків до почесних звань України розміщується нижче них.
  9. У трудовій книжці нагородженого у встановленому порядку робиться відповідний запис із зазначенням дати і номера рішення Ради про нагородження відзнакою “Почесний пекар України”.
  10. Про вручення відзнаки “Почесний пекар України”  ведеться книга обліку, яка зберігається у справах кадрів Укрхлібпрому.
  11. Нагородженим відзнакою “Почесний пекар України” видається одноразова грошова винагорода в сумі п’яти прожиткових мінімумів із коштів підприємства.
  12. Трудові досягнення осіб, нагороджених відзнакою “Почесний пекар України”, широко пропагуються в засобах масової інформації.

<< Назад